Над 300 метра е спирачният път по данни на свидетели,

...
Над 300 метра е спирачният път по данни на свидетели,
Коментари Харесай

Диана Русинова: Трябва да има ограничения за младите шофьори! Мощни коли да им бъдат забранени

Над 300 метра е спирачният път по данни на очевидци, които са били в близост. Всички следи обаче към този момент са почистени и изцяло заличени. Това съобщи за БНР Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики по отношение на тежката злополука в столицата, провокирана нощес от млад водач.

" Става дума за лидер, получил своето удостоверение за ръководство на МПС преди два месеца и половина ", разясни Русинова.

Ако е толкоз огромен спирачният път, става дума за доста висока скорост, би трябвало да бъдат регистрирани още положението на настилката и типът на гумите на автомобила. Ако автомобилът е бил гонен от Министерство на вътрешните работи (каквато версия се разви, само че от полицията опровергават), то скоростта е била над 100 км/ч при позволена 50 км/ч, годна за обитаемо място, допусна специалистът.

" Много са хипотезите " в случай че ". Въпросът е по какъв начин да не стигаме до хипотези " в случай че ". Ние се местим от кръстовище на кръстовище, цъкаме с език, а ограничения не се вземат. Крайно време е да има някакви ограничения и ограничавания за младите водачи – да не се качват на мощни коли ", уточни Русинова.

" Конкретни ограничения: не може да кара автомобил над избрана кубатура. На всички богати родители, които купуват такива коли на децата си, споделям: или превръщате децата си в убийци, или самите вие убивате децата си. Не може на лидер, който до през вчерашния ден е карал с 30 км/ч, въртейки по улиците на София по маршрут, който е комфортен, с цел да се научи, едвам си вземе книжката, ние да го пуснем това дете с мощна кола да пили гуми по улиците на София. Ето по какъв начин свършва цялото това нещо ", акцентира Диана Русинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР