Над 300 лекарства липсват в аптечната мрежа, част от тях

...
Над 300 лекарства липсват в аптечната мрежа, част от тях
Коментари Харесай

Над 300 лекарства липсват в аптечната мрежа

Над 300 медикаменти липсват в аптечната мрежа, част от тях са антибиотиците. Това съобщи пред ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов. По думите му, най-вече - 23 - са изчезналите суспензии за деца, което е притеснително.

Недостигът е почнал още от началото на декември. А сезонът на вирусните и грипни болести в този момент стартира и най-вероятно казусът ще се задълбочи, предизвести той. " В момента в доста случаи не може да се даде и заместващ антибиотик, само че там, където е допустимо, се прави ", сподели Костов. 

Той още веднъж акцентира, че главната причина е увеличеното търсене на медикаменти, като в последния месец на предходната година то е било двойно повече по отношение на същия месец на предходната година. Според него дистрибуторите не са планували двойно повече количества в проектите си, а към този момент е късно да се вършат договори за нови доставки, тъй като такива биха пристигнали след 6-8 месеца. Ето за какво, решението е само в спомагателен импорт, счита той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР