Над 300 хил. тона рециклирана пластмаса, чисто нови кувьози за

...
Над 300 хил. тона рециклирана пластмаса, чисто нови кувьози за
Коментари Харесай

Над 300 хиляди тона капачки събра инициативата Капачки за бъдеще /снимки/

Над 300 хиляди тона рециклирана пластмаса, чисто нови кувьози за десетки общински лечебни заведения в страната и доста усмивки на лицата през последните две години – това са в резюме резултатите от самодейността „ Капачки за бъдеще”, която се трансформира в една от най-успешните обществени акции у нас. За шести следващ път самодейността провежда огромно събиране на капачки на площад „ Батенберг” в столицата, съобщи БГНЕС.
Малки и огромни извършиха пространството пред Царския замък в София, с цел да оставят на особено проведения пункт събраните от тях пластмасови капачки през последните месеци, а акцията тече паралелно в няколко града на страната.
Идеята е елементарна – всеки събира общоприети пластмасови капачки от бутилки, предава ги, а уредниците се заемат с извозването им до фирмите, които ги рециклират и надлежно заплащат за тях. Събраните средства пък отиват за закупуване на кувьози, които избавят човешки животи.
„ Мотивират ни резултатите. Мотивира ни фактът, че по едно и също време оказваме помощ на природата и даряваме инсталация на лечебните заведения, а това безусловно избавя животи. През 22-та кувьоза, които успяхме да дарим до края на предходната година, към този момент са минали над 250 бебета. Това значи, че всички хора, които са събирали капачки, са помогнали на 250 бебета да бъдат здрави – няма по-силна мотивация от това”, безапелационен е Лазар Радков, един от моторите на самодейността.
„ През последната акция в страната се бяха събрали 50 тона капачки, в този момент сме събрали над 60 тона. Имаме нарастване. Колко ще бъдат през днешния ден в София, към момента не можем да кажем. Ще имаме точни числа в края на деня”, добави Мартина Йорданова.
Посланието им към младежите е просто – работете крепко и мрънкайте по-малко, а всякога, когато имате опция, помагайте на другите и правете средата към вас по добра.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР