Над 300 души са загинали в Сирия и Турция в

...
Над 300 души са загинали в Сирия и Турция в
Коментари Харесай

Над 300 души са загинали в Турция и Сирия след опустошителното земетресение


Над 300 души са починали в Сирия и Турция вследствие на мощното земетресение покрай южния турски град Газиантеп рано тази заран.

Сирийското министерство на опазването на здравето удостовери гибелта на минимум 237 индивида в регионите под контрола на президента Башар ал Асад, съобщи Франс прес.

Броят на ранените доближи 639.

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

АП заяви за минимум 20 починали в следената от бунтовници северозападна сирийска провинция Идлиб.

Много от постройките в регионите, които бяха наранени от земетресението, понесоха вреди по време на избухналия преди близо 12 години спор в Сирия, отбелязва Ройтерс.

В Турция по последни данни на управляващите починалите са минимум 76. Ранени са 440 души.

Мощното земетресение, което по данни на Геоложкия институт на Съединени американски щати е било с магнитуд 7,8, стана в 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) през днешния ден край южния турски град Газиантеп, покрай границата със Сирия, на дълбочина от към 18 километра, показва ДПА. То бе последвано десетина минути по-късно от мощен второстепенен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра.

Вторичните земетресения са най-малко 20.

От цяла Турция са мобилизирани избавителни екипи, които са изпратени в потърпевшите райони, написа Българска телеграфна агенция.

Междувременно в Централна и Източна Турция продължава да има мощни вторични земетресения. Силата им варира от 6,7 до 4,5 по Рихтер. До момента са регистрирани 42 вторични труса

В обществените мрежи се появиха доста клипове и фотоси от провалите. Пострадали са разнообразни райони, само че множеството от тях са с по-бедно население, отбелязва Си Ен Ен.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР