Над 300 души са арестувани по разследването за най-големия виртуален

...
Над 300 души са арестувани по разследването за най-големия виртуален
Коментари Харесай

Задържаха над 300 души за детско порно в даркнета

Над 300 души са задържани по следствието за най-големия виртуален магазин за детска порнография в така наречен дълбока мрежа или " даркнет ", заяви Би Би Си с позоваване на американски следователи.

Магазинът беше закрит през предходната година, само че следствието продължава.

Сайтът Welcome to Video оферираше детско порно против биткойни. На него бяха оповестени 8 терабайта детска порнография - над 200 хиляди видеозаписа. Установени са към милион даунлоуда.

Операцията по затварянето му се осъществяваше от интернационална проверяваща група, включваща следователи от Англия, Съединени американски щати, Южна Корея и Германия. Тя беше подготвяна в продължение на три години.

След закриването на магазина следователите продължиха работата по идентифицирането както на потребителите на уеб страницата, по този начин и на децата, снимани на видеоматериалите.

През тази нощ беше обявено, че по съмнение за потребление на Welcome to Video были са задържани 337 души в 38 страни. Сред тях са Англия, Съединени американски щати, Южна Корея, Германия, Испания, Саудитска Арабия, ОАЕ, Чехия, Канада.

Като основател и притежател на уеб страницата е обвинен 23-годишният южнокореец Чон У Сон.

Американското министерство на правораздаването заяви, че ще му повдигне обвинявания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР