Над 300 души работят по тази акция, сред които 35

...
Над 300 души работят по тази акция, сред които 35
Коментари Харесай

Иван Бакалов: В България така трябва да се разбира понятието „дълбока държава“ – Банкята

„ Над 300 души работят по тази акция, измежду които 35 следователи от националното разследване, ДАНС и жандармерията. В хода на следствието са привлечени четири лица в качеството на обвинени – … Обвиненията са за това, че в интервала от 2018 година до януари 2023 година четиримата са взели участие в проведена незаконна група, основана с користна цел. Издадени са европейски заповеди за арест.
В хода на следствието са били осъществени редица разпити на очевидци, измежду които и очевидец с загадка идентичност. Изготвени са две експертизи, като са изследвани и оценени придвижвания по разплащателни сметки на физически и юридически лица. “
…Звучи ли познато? Това са извадки от известия на прокуратурата. Не е за настоящия случай.
Тогава представителят на основния прокурор Сийка Милева сподели, че „ Нексо “ е работила на база „ кухи компании “. Установени са над 3,5 млн. преводи, уточни тогава Светослав Василев от националното разследване. Разследват се изпиране на пари, данъчни и други закононарушения. През последните години през платформата са минали над 94 милиарда $, заяви Милева.
Също по този начин са направени сложна съдебно-изкуствоведска и оценителна експертиза, сложна аудиовизуална и съдебно-икономическа експертиза, осъществени са разнообразни процесуално-следствени дейности, свързани с претърсвания, изземвания и огледи на материални доказателства („ изкуствоведската “ експертиза се отнася евентуално до конфискуваните картини от офисите на „ Нексо “ в София). Изготвени са Европейски заповеди за следствие и са приобщени отговорите по тях.
Висшият правосъден съвет отпусна 500 000 $ на прокуратурата за назначението на експертиза от експерти от чужбина.
Сарафов и говорителката на основния прокурор няколко пъти обяясняваха за новините по малкия екран какви страшни следствия вършат и какви страшни закононарушения са разкрили.
Целият капацитет на прокуратурата, националното разследване, ДАНС и жандармерията са впрегнати да потвърждават, че „ Нексо “ е пирамида, а притежателите са интернационалните измамници. Защото измежду чиновниците ѝ има донори на Демократична България, и един от притежателите е бил народен представител от Демократична България.
По-малко от година по-късно без доста звук прокуратурата приключва следствието и изяснява, че няма осъществени закононарушения. Няма шумни конференции с присъединяване на Гешев и Сарафов, както при началото на акцията. Нанесен е тежък удар на интернационална компания, чиято активност е в чужбина. Експерти разясняват, че е цяло знамение компанията да оцелее на пазара след такава акция, в която цяла държавна машина афишира притежателите за нарушители и дискредитира пред света бизнеса им, който се основава на доверие от клиенти.
За такава политическа акция в правова страна ще хвърчат оставки и ще има наказани. Хора като Сарафов ще потънат вдън земя и най-хубавото, на което могат да се надяват е да станат юристи.
Вместо това имаме нагли прокурори и ченгета, които още веднъж вършат същото шоу за новините. Това е задачата, сложена им евентуално от индивида с прякор Банкята, като се има поради против кого е ориентирана следващата политическа акция.
В България по този начин би трябвало да се схваща понятието „ дълбока страна “ – Банкята.
Премиер желае оставка на шефа на ДАНС, той не я подава.
Премиер желае оставката на зам.-шефа на ДАНС за друга сходна пропагандна акция (с машините за гласуване), той не я подава.
Премиер желае оставката на министър, той не я подава.
Премиер желае отчет от шефа на ДАНС за акция, показвана по малкия екран, не му дават.
Дали някой си дава сметка какви последици може да има това в бъдеще?
Понеже доста приказват за разпад на страната – това точно е разпад. Държавата се ръководи с правила и подчиненост. Тук тя се ръководи подмолно от Банкята, посредством служби, медии, прокурори, свои пионки в институциите.
Щетите, които оставя Банкята, няма да се оправят дълго и след гибелта му.

*Текстът е от електронен вестник
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР