Над 300 души от селата Стряма, Шишманци и Белозем се

...
Над 300 души от селата Стряма, Шишманци и Белозем се
Коментари Харесай

Стотици се вдигнаха срещу горящото депо за отпадъци в Шишманци

Над 300 души от селата Стряма, Шишманци и Белозем се събраха на митинг в 6.00 часа тази заран до входа на завода за битови боклуци в Шишманци, където трети ден гори пожар. Това заяви за Радио „ Фокус “ - Пловдив отец Румен, енорийски духовник в църквата в квартал „ Секирово " в Раковски, който оглави недоволството на хората.

На митинга не са се явили представители на виновните фактори от завода, както и от Регионална инспекция за опазване на околната среда. „ По принцип през днешния ден също беше извънредно задимено, Белозем не се виждаше от пушек “, сподели отец Румен. По думите му пожарът в депото ще тлее още най-малко седмица.

„ Ние настояваме този цех да бъде закрит, тъй като това не е екозавод, а бунище, което единствено натрупва боклуци и след това се пали. Този цех замърсява цялата Тракийска низина, както и подпочвените води и плодовете и зеленчуците. Настояваме страната да приведе в деяние своите механизми и да се направи по този начин, че този цех да работи и даже да се печели от него “, сподели още отецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР