Над 300 деца от всички 28 области в България взеха

...
Над 300 деца от всички 28 области в България взеха
Коментари Харесай

Над 300 малки таланти участваха в първата национална Асамблея „Земя на децата“

Над 300 деца от всички 28 области в България взеха присъединяване в първата националната Асамблея „ Земята на децата “, която се организира в Националната спортна академия в София на 1 юни 2019 година

Грандиозното събитие бе намерено от детския радиохор, който извърши химна „ Детска планета ", написан особено за Асамблеята от композитора Ясен Обретенов, по музика на Пеньо Иванов. Бяха прочетени и приветствени адреси от държавните институции и организации, които поддържаха първото издание на детската асамблея.

В прочувствено послание към участниците и гостите, Ваня Ламбева, уредник и ръководител на съдружие „ Дива Земя “ съобщи:
„ Горда съм, че децата на България през днешния ден са дружно, обединени от концепцията да покажат своите гении. Мечтая второто издание на форума да е с интернационално присъединяване. Вече работим по този план и се надявам той да е в изгода за по-добро бъдеще и реализация на тези надарени младежи, които да получат реализация освен в персоналния си живот, а да бъдат посланици за положителното на цялата земя. Точно по тази причина се стопирах на това име – „ Земята на децата “ и желая да посветя проявата на моя татко, който цялостен живот беше посланик и лице на България пред света “, сподели Ваня Ламбева.

За участниците в първото издание на националната Асамблея „ Земята на децата “ времето мина незабелязано в границите на два панела - живописен пленер и спортно-щафетни занимания, в които младежите взеха присъединяване взаимно с представители на НСА и НХА. Част от творбите на младите гении ще бъдат употребявани за бъдещите благотворителни прояви на съдружие „ Дива Земя “. Сред гостите на Асамблеята бе и композиторката Вида Пиронкова, която чества рождения си ден с децата на България.

„ Подкрепата на толкоз доста институции и известни лица от света на бизнеса, спорта, изкуството ни дават самочувствието, че не сме сами и това, което вършим има смисъл. Благодаря на всички които застанаха до нас и повярваха, че начинанието ни е ни е водено единствено от положителни планове, без комерсиални подбуди “, споделя Ваня Ламбева и благодари на Областна администрация на Софийска област, на НСА „ Васил Левски “ в лицето на проф. Пенчо Гешов, Комисията за протекция от дискриминирането, НХА, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, БЧК, Софийска община, Министерство на културата, Министерството на образованието, Министерство на младежта и спорта, Лайънс клуб София Витоша в лицето на госпожа Весела Вацева, на адв. Биляна Тончева, адв. Искра Стефанова, на продуцента Меги Савова. На всички известни лица от региона на бизнеса, науката, изкуството и спорта, измежду които гимнастикът Йордан Йовчев, художниците Ромео Смилянов, Людмил Веселинов, Валентин Кардамски, Петър Пиронков, физикът Теньо Попминчев, тв водещата Елизабет Методиева, Вида Пиронкова, Орлин Горанов, Силвия Кацарвоа, Кристина Димитрова и др.

Ваня Ламбева е родена в София. Завършила е британска гимназия, има магистърска степен по история на изкуствата и магистърска степен по маркетинг. Била е кмет на с. Туден и е създател на спортния клуб в Годеч. През 2016г. основава Асоциацията „ Дива Земя”.
“ Сдружението с нестопанска цел „ Дива земя “ работи интензивно в поддръжка на надарени деца, деца в неравностойно състояние, професионалното развиване на дамите, опазване на културно-историческото завещание и други Имаме над 100 сполучливи мероприятия на територията на страната. Носители сме на редица награди в това число премия за "Добрият образец на запад от София ". В „ Дива Земя “ членуват над 300 души, които ръководят нашата активност на локално равнище и провеждат събития по райони. Имаме предпочитание да учредим стипендиантски фонд за поддръжка на надарени деца “, с горделивост споделя Ваня Ламбева.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР