Над 300 000 руски туристи ще приеме Гърция тази година,

...
Над 300 000 руски туристи ще приеме Гърция тази година,
Коментари Харесай

300 000 руснаци се подготвят за почивка в Гърция

Над 300 000 съветски туристи ще одобри Гърция тази година, стана ясно след визитата на гръцкия министър на туризма Харис Теохарис в Москва. Посещението донесе изключително позитивни резултати за обновяване на туристическата активност сред Русия и Гърция, както и за по-нататъшното подсилване на връзките сред двете страни.

По време на тридневния си престой в съветската столица министърът организира поредност от контакти с видни фигури в туристическата промишленост, високопоставени държавни чиновници и представители на частния бизнес бранш (туроператори и др.).

Посещението на господин Теохарис в Русия беше необятно отразено в медиите на страната, както печатни, по този начин и електронни, факт, който удостовери интензивния интерес на съветските туристи към Гърция.

„ Моето посещаване в Русия беше извънредно градивно. През 2019 година бяхме домакини на над 500 000 съветски туристи в Гърция и с тазгодишното разкриване на гръцкия туризъм сме подготвени да приветстваме всеки съветски екскурзиант, който желае да прекара една незабравима, безусловно безвредна почивка в нашата страна. Дългогодишното другарство сред Русия и Гърция пролича във всички контакти, които имах по време на престоя си в Москва, " заключи визитата си гръцкият министър.

В изявление за вестник „ Известия” министърът на туризма обясни някои основни детайли за откриването на сезон 2021 година като разгласи, че „ имаме намерение да отворим туристическите порти на 14 май. Това е датата, на която ще бъдат отстранени множеството ограничавания и системата ще стартира да действа. Руските туристи ще идват в страната, в случай че имат или документ за имунизация, или негативен PCR тест. Тестовете ще се организират на летищата и тези с позитивен тест за COVID-19 ще бъдат изолирани. В Гърция се консултираме с Комитета по инфекциозни заболявания, както прави държавното управление на Русия. Затова е прекомерно рано да се каже, че всички ограничавания могат да бъдат отстранени. Гърция има обстоен проект за 2021 година, който ни разрешава да подсигуряваме, че премахвайки както вътрешните, по този начин и външните ограничавания, ще можем да осигурим сигурност за публичното здраве и здравето на туристите ", съобщи министърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР