Над 30 световни и български изпълнители ще излязат на сцената

...
Над 30 световни и български изпълнители ще излязат на сцената
Коментари Харесай

`Време е за A to JazZ

Над 30 международни и български реализатори ще излязат на сцената на A to JazZ в София . Тази година – 12 поредна в живота на фестивала за градска просвета и музика, публиката ще получи цели четири концертни вечери. В „ Южен парк “ 2 са разположени арт зона, съоръжения, изложения, богата стрийт food & drinks селекция. 

Откриването на A to JazZ е довечера, а  за интернационалната шоукейс стратегия у нас идват над 20 експерти от едни от най-значимите фестивали в Европа – програмни шефове, букъри, публицисти и музикални критици. 

„ С 14 партньорски фестивала и организации, A to JazZ се причисли към европейската шоукейс платформа за уърлд музика – Upbeat, с цел да подкрепя развиването на музикалната сцена и изгряващите актьори у нас и в Европа “, показа Петър Димитров, шеф на фестивала. 

Част от A to JazZ ще бъдат и  международните звезди Билал, Джудит Хил и Лакиша Бенджамин

A to JazZ обединява специалисти и актьори с задачата за зелена промяна на културните събития. Нов модул в музикалната конференция  A to JazZ Talks поставя фокус към устойчива циркулация на актьори, интелигентно ръководство на запаси и природосъобразни дейности в промишлеността . Модулът на тема „ Екология на музикалните фестивали “ цели да запознае уредниците на фестивали и културни събития у нас, бизнесите и публиката с устойчиви практики и принадлежности, открити на развитите културни пазари. 

Фестивалът A to JazZ минава под надслов Be green, please recycle (Бъди зелен, рециклирай) и приканва към огромно разделно събиран е, екологично напредване и еко тостове в новите фестивални чаши за многократна приложимост. 

Интервю на Спас Крайнин с Петър Димитров в предаването „ Преди всички “ можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР