Над 30% от британците, желаещи да си купят второ жилище,

...
Над 30% от британците, желаещи да си купят второ жилище,
Коментари Харесай

Купувачите на второ жилище разчитат на родителите си

Над 30% от британците, искащи да си купят второ жилище, се нуждаят от финансова поддръжка от родителите си в размер на 26 750 USD, както и да получат помощ от баба си, дядо си и от другари. Според проучване на Lloyds Bank, 35% от купувачите не могат да си разрешат придобиването на парцел без финансова помощ, а 23% от британците отсрочват женитбата си до момента в който продадат първото си жилище и купят второ. Изследването демонстрира, че междинната цена на втория дом, който при всички положения е по-комфортен от първия, е 158 500 USD. При продажбата на първото жилище се икономисват 83% от тази сума и купувачът би трябвало да доплати единствено 26 500 USD.

Един от четири купувачи на втори дом счита, че в този момент е по-трудно придобиването на парцел спрямо първия път. От този тип притежатели 41% са предпочели да купят жилище с ипотечен заем, с цел да усилят личния си капитал, 34% са нараснали сумата, която са икономисвали всеки месец.

За 32% от купувачите на втори дом главният проблем е бил намирането на уместно жилище. За 26% проблем е високата цена на парцелите, а за 24% - съществуването на гербов налог. За 22% от клиентите проблем е смяната на лихвите по ипотечните заеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР