Над 30 онлайн магазина, предлагащи, фалшива козметика са разбили ГДБОП

...
Над 30 онлайн магазина, предлагащи, фалшива козметика са разбили ГДБОП
Коментари Харесай

Tърговци разпространяват фалшива козметика в интернет

Над 30 онлайн магазина, предлагащи, подправена козметика са разрушили ГДБОП от началото на годината. Парфюми и гримове- менте се оферират от търговци, който в действителност не могат да бъдат открити. Козметика със подозрително качество безусловно залива интернет.

Парфюми, гримове и кремове се оферират като истински артикули, а вместо тях потребителите получават подправени и рискови артикули. Парфюмите са измежду най-задържаните и на митницата подправени артикули. От началото на годината са разрушени над 30 онлайн магазина с подправена козметика - най-вече във Варна и Благоевград. При акцията във Варна са иззети над 9500 парфюма на 30 водещи международни търговски марки.

Абсолютно всички са с доста ниско качество, наподобяват комерсиалните марки на известни артикули и ощетяват потребителите с ниското си качество, в някои случаи заплашват живота и здравето им. Тези уеб сайтове оперираха на територията на България, също така имаха секции на гръцки, румънски, британски - тъй че да могат поръчвани артикули от околните страни в района. Обикновено тези артикули са създавани в Китай и са внасяни от Дубай и Турция, минават през границата и тук се популяризират, изясни Явор Колев от ГДБОП.

Измамните уеб сайтове са регистрирани в България, само че в тях липсва информация за търговеца. А в случай че има оставен контакт, при инспекция - се оказва подправен, и на него не може да бъде открит никой.

Трябва да се ревизира деликатно произхода и съществуването на подобен вид търговци - с пряк контакт, обзор на самия онлайн магазин. Обикновено когато тези реквизити липсват - това би трябвало да е сигнал за потребителя, че най-вероятно и самият търговец не е с най-чисти планове, изясни ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

Оплаквания против търговеца откриваме и в мнения на други консуматори в обществените мрежи. Проверка в Търговския указател демонстрира, че компания с такова име не съществува, а пътят на пратката също се оказва неразбираем. В лъжливите уеб сайтове търговците нормално ни дават обещание неповторими резултати от козметиката. Основен ориентир, по който можем да познаем ментето при козметиката, остава цената, безапелационни са специалистите. А покупките би трябвало да се вършат единствено от тествани и профилирани магазини и уеб сайтове. Въпреки, че фалшификаторите са извънредно прецизни - постоянно ключът към оригинала се крие в надписите и логото. В множеството случаи - рекламираните артикули не са минали клинични проби и изпитвания. Анализите в лаборатория също мъчно могат да потвърдят дали един артикул е менте или оригинал.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР