Над 30 кучета, отглеждани от едно семейство, тормозят вече втора

...
Над 30 кучета, отглеждани от едно семейство, тормозят вече втора
Коментари Харесай

Семейство с над 30 кучета тормози съседи 2 години

Над 30 кучета, отглеждани от едно семейство, тормозят към този момент втора година жителите на русенското село Бръшлен.
Собствениците на животните отхвърлят достъп на контролните органи от вкъщи си и не обръщат внимание на комшиите, които се оплакват от денонощния звук, заяви bTV.
Анастасия Кристофани и италианския й брачен партньор живеят на ул. "Рила ", а тишината и спокойствието от дълго време не съществуват за съседите им, защото отглежданите от съпрузите над 30 кучета лаят непрекъснато.
Една от съседките Петранка Грозданова разказва обстановката като ужасна.
„ Ужас, непрекъснато лаят, не може да си легнеш, не можеш да си починеш. Големи бесове са, грамадни”, споделя дамата.
През лятото е още по-нетърпимо поради многото мухи и неприятна миризма. Жалбите и подписките, импортирани в кметството, се оказват безрезултатни.
Кметът на Бръшлен Димчо Петров споделя, че е реагирано бързо и с управлението на община Сливо поле и с еколога е посетено фамилията. Контролните органи обаче не са били пуснати вътре и не са могли да открият какъв брой са животните.
„ След това, доколкото разбирам, госпожата е подала несъгласие, че ние не сме открили броя на кучетата. Извинявайте, само че това е параграф 22 – по какъв начин може да бъде открит броят на животните, откакто не сме позволени вътре”, уточни Петров.
По документи Анастасия Кристофани има регистрирани в община Сливо поле 31 кучета, само че най-вероятно животните са повече.
„ Успяхме да надникнем през съседите, които бяха общителни да ни позволен откъм техните дворове. Да, вижда се някаква активност, само че това си е на процедура един кучкарник. Не знам какво ги вършат и за какво ги имат тези кучета, само че извадиха документи за осиновяване от приюта”, добави кметът.
Хората упорстват кучетата да бъдат преместени отвън селото. Заради този проблем през предходната година община Сливо поле е трансформирала наредбата си и към този момент разрешава единствено до 3 домашни любимеца на домакинство.
Предстои да се наложат административни наказания на притежателите на кучетата, само че локалните хора не имат вяра, че това ще им върне спокойствието и тишината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР