Над 30 къщи в село Мировяне, бяха залети преди ден.

...
Над 30 къщи в село Мировяне, бяха залети преди ден.
Коментари Харесай

Ситуацията в Нови Искър е спокойна, няма бедстващи хора

Над 30 къщи в село Мировяне, бяха залети преди ден. Ситуацията в региона на Нови Искър, Мировяне и Требич беше най-сериозна. Те бяха отчасти наводнени, имаше и спрени линии на градския превоз.

В момента обстановката е спокойна.

Екипите на "Аварийна помощ и предварителна защита " не престават работата си. Няма бедстващи хора.

"Река Блато, която беше придошлата река и сътвори риск и заплаха от заливане на обитаеми места на територията на региона, все още е в коритото си, което ни дава успокоение за това, че няма заплаха за хората ", съобщи в "Денят стартира " по Българска национална телевизия кметът на Нови Искър Даниела Райчева.

Градският превоз все още се движи по разписание. Автомобилите също се движат свободно.

"Бяха издигнати две насипи в два сектора, които бяха сериозни. Има подадени 26 сигнала за случаи, в които би трябвало да се реагира за отводняване. От през днешния ден три екипа взаимно с "Аварийна помощ и предварителна защита " на Столична община и районната администрация, да създадем оглед на засегнатите парцели, потърпевши от обстановката ", посочи кметът.

Има изведена жена от парцел, който се отводнява. Но няма публично подадени сигнали за бедстващи хора. Следи се прогнозата за времето, а все още реките имат задоволително размер да поемат високи води.

Директорът на дирекция “Аварийна помощ и превенция” към Столична община Красимир Димитров съобщи, че 10 екипа са на терен, като 3 от тях са нощна промяна. Освен да наблюдават равнището на реката, те стартират от през днешния ден отводняването на къщи. Продължава работата в Требич, Мировяне, Житен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР