Над 30 хиляди зрители присъстваха на десетия юбилеен фестивал на

...
Над 30 хиляди зрители присъстваха на десетия юбилеен фестивал на
Коментари Харесай

Грациите играха пред над 30 000 за фестивала на Алина Кабаева

Над 30 хиляди фенове участваха на десетия юбилеен фестивал на звездата на съветската художествена гимнастика Алина Кабаева, които се организира в Москва.

Българският отбор по художествена гимнастика взе участие с демонстративно осъществяване на съчетанието с топки и въжета. Грациите бяха със особено направени костюми от домакините и театрален грим.

Фестивалът "Алина " е едно от най-мащабните събития в света на художествената гимнастика. От 2009 година събитието се организира годишно под патронажа на благотворителния фонд "Алина Кабаева ", сплотяващо стотици млади спортисти от Русия и други страни.

В продължение към този момент на 10 години повече от 5 хиляди гимнастички вземат участие във фестивалите, чиито осъществявания бяха следени от над 30 хиляди души. По принцип това са деца от домове за деца, лишени от наставнически грижи и интернати в Москва, района на Москва и други съветски градове.

От 2009 до 2017 година се организираха девет фестивала, всеки от които се трансформира в същинско събитие в света на художествената гимнастика. Млади спортисти от Русия и други страни съществено се приготвят за фестивала всяка година, като работят с треньори, сценаристи и хореографи, с цел да показват истински и вдъхновяващи осъществявания на фестивала. Всяка година на събитието вземат участие над 50 екипа от повече от 50 градове в Русия и други страни - Азербайджан, Беларус, България, Германия, Израел, Япония, Казахстан, Куба, Република Южна Осетия.

Тази година юбилейният десети фестивал на Алина Кабаева е в действителност изумителен.Този път събитието не се организира в държавната концертна зала "Русия ", както нормално, а в ледения замък на VTB.
Фестивалът е ориентиран към Деня на детето 1-ви юни, а тази година той особено е отдаден на това какъв брой е значимо в детството да срещнеш подобаващия треньор и ментор, на който да имаш доверие и той да има вяра в теб и по този начин всяко дете да може да откри своя неповторим път в живота. Българките се включиха с голямо предпочитание и превзеха изцяло залата със своето осъществяване.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова играха в поддръжка на децата с голямо предпочитание, а Теодора Александрова, която се възвръща сполучливо от травма, ги поддържаше от разстояние.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР