Над 30 души са задържани при спецакция срещу ало измамите,

...
Над 30 души са задържани при спецакция срещу ало измамите,
Коментари Харесай

Над 30 души задържани при акция срещу най-голямата група за ало измами

Над 30 души са арестувани при спецакция против " ало " измамите, извършена на територията на България и Румъния, заяви на брифинг в Горна Оряховица зам.-главният прокурор Иван Гешев, съобщи Агенция " Фокус ".
Това е най-голямата открита проведена незаконна група, занимаваща се с " ало " измами, а спецоперацията и следствието против нея са ръководени от Специализираната прокуратура. " Операцията е извършена на територията на София, Велико Търново и Румъния. В хода на акцията в България са арестувани петима души, а в Румъния 28, като петима от тях са от най-високото йерархично равнище, в това число и ръководителят на групата ", разгласи Гешев.
Останалите 23-ма, арестувани на територията на Румъния, са така наречен " въртачи " - хората, които непрестанно са набирали разнообразни телефонни номера в България. Прокурорът разясни, че защото те са от най-ниското йерархично равнище, ще е належащо повече време за събиране на доказателства след приемане на съответните материални доказателства, конфискувани от румънските управляващи.
До профилираната интервенция се е стигнало след разбор, осъществен от държавното управление, с присъединяване на основния прокурор и Министерство на вътрешните работи за повишение успеваемостта на работата на " ало " измамите. " Досега по една или друга причина работата беше сегментирана на обособени случаи на равнище " мулета " - арестувани на територията на цялата страна. Голяма част от арестуваните са български жители от цигански генезис ", уточни Гешев.
За огромна акция против телефонните измамници в София и Горна Оряховица беше обявено по-рано през днешния ден. От сутринта бяха претърсени 15 адреса в Горна Оряховица.
Ромският квартал на Горна Оряховица " Калтинец " и регионът към гарата осъмнаха под обсада. Полицията сложи пропускателни пунктове, на които се ревизираха пешеходци и коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР