Над 30 000 четки за зъби излизат всеки ден от

...
Над 30 000 четки за зъби излизат всеки ден от
Коментари Харесай

Всяка стотна електрическа четка за зъби на Trisa се прави в България

Над 30 000 четки за зъби излизат всеки ден от индустриалната база на швейцарската компания Trisa в България, а по-късно те се продават на задграничните пазари в района.

Освен това всяка стотна електрическа четка, която носи марката Trisa, е също правена у нас. Това разяснява изпълнителният шеф на завода в Елин Пелин Евгени Кръстев при посещаване на посланика на Швеция Мюриел Коен.

В базата с повърхност 27 000 квадратни метра работят 30 чиновници, а инвестицията на компанията в нея възлиза на 6 милиона лв.. Тя стартира работа преди 4 години, като се трансформира в първата задгранична инвестиция от швейцарска компания в България.

Теренът, на който е се намира тя в региона на гара Елин Пелин, се намира на територията на един от най-големите индустриални паркове в страната - " София Изток ".

Проектът беше показан още през 2007 година като комплекс от складови, индустриални и логистични площи, с обща повърхност от 640 декара с цялата нужна инфраструктура. Заради финансовата рецесия обаче реализацията му се забави.

Швейцарската група Trisa участва в България от съвсем 20 години посредством дъщерната си компания " Триза ". Собственици в сдружението са Trisa Holding с 90% и шефът Евгени Кръстев с 10%. По данни на Българо-швейцарската комерсиална камара това е единствената дъщерна компания на групата отвън Швейцария.

Нейната активност на територията на страната е чисто комерсиална и дистрибуционна. Освен продуктите на Trisa за джука хигиена, коса и тяло, компанията популяризира и швейцарските армейски ножове Victorinox.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР