Над 3 млн. лв. е събрала Националната агенция за приходи

...
Над 3 млн. лв. е събрала Националната агенция за приходи
Коментари Харесай

НАП събра над 3 млн. лева просрочени дългове от търговци на течни горива

Над 3 млн. лева е събрала Националната организация за доходи (НАП), откакто подложи на непрекъснат мониторинг отговорностите на търговците на течни горива и притежателите на лицензирани акцизни хранилища, оповестиха от приходната организация.
Мярката планува непрестанно следене на отговорностите и пряк телефонен контакт, в случай че търговците и складодържателите пропуснат да внесат налозите, осигурителните си вноски и отговорностите си за данък и мита в точния момент в бюджета, оповестява Пик.

На този специфичен мониторинг през август тази година са били подложени 82 държатели на акцизни хранилища. 32 от тях са изчистили задължения за 800 000 лева след започването му, а още толкоз са платили отчасти отговорностите си или са ги обезпечили.
Национална агенция за приходите е уведомила Агенция " Митници " за един неточен складодържател, на който би трябвало да се отнеме лиценза. От приходната организация оповестиха, че следва изпращане на уведомления за още 12 държатели на акцизни хранилища, защото не са подхванали никакви дейности за заплащане на задълженията си.
От октомври м.г. на сходно наблюдаване са били подложени и 91 търговци с течни горива, които имат отговорности по Данък добавена стойност. Те са вписани в специфичен указател и са задължени да внасят поръчителство по Закона за налог върху добавената стойност, а общият брой на търговците в този лист е над 500. Резултатите от наблюдението до този миг са посочили, че от октомври 2016 година до края на август 2017 година, след позвъняване от приходната организация, тези 91 сдружения са внесли 2 млн. лв. забавени заплащания към бюджета.
От Национална агенция за приходите акцентират, че мярката за непрестанен мониторинг на търговците от тези два бранша има освен фискален, само че и дисциплиниращ резултат. Наблюденията на обществените реализатори показвали, че компаниите нормално поправят своето държание, откакто един път към този момент са попаднали в полезрението на приходната администрация.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР