Над 3 млн. лева постъпиха в бюджета на Националната агенция

...
Над 3 млн. лева постъпиха в бюджета на Националната агенция
Коментари Харесай

Приходната агенция събра над 3 млн. лева от пари и имоти в чужбина

Над 3 млн. лв. постъпиха в бюджета на Националната организация за приходите през 2023 година с помощта на способите на взаимната помощ при събиране на обществени отговорности с страни членки на Европейския съюз, оповестиха от организацията. Само през последните 3 месеца от годината сумата възлиза на над 800 хиляди лв..

Отчетените през 2023 година доходи от тази активност са рекордни, с което се затвърждава наклонността за непрекъснато повишение на успеваемостта на съдействието с страните членки на Европейски Съюз при събиране на обществени вземания в приходната организация. Директива на Съвета на Европейски Съюз и Конвенция на Организацията за икономическо сътрудничество и раз разрешават непогасени обществени отговорности към България на български и задгранични физически и юридически лица да бъдат събрани от способените администрации в други страни членки или трети страни от подлежащи на възобновяване там суми, или активи на лицата, намиращи се на тяхна територия.

Национална агенция за приходите също извършва уговорките си на реципрочна основа и оказва подпомагане при събиране на другите страни членки на Европейски Съюз и страните, утвърдили Конвенцията.

От приходната организация разясняват, че през годините беше създадена и усъвършенствана осведомителна система, която цели напълно електронизиране на процеса по въвеждане и култивиране на претенции за взаимна помощ, постъпващи от и ориентирани към други страни членки на Европейски Съюз.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР