Над 3 метра ще е разписката от машините на вота,

...
Над 3 метра ще е разписката от машините на вота,
Коментари Харесай

Най-дългата бюлетина за изборите ще е 70 сантиметра

Над 3 метра ще е разписката от машините на вота, която секционните изборни комисии ще би трябвало да обработва, оповестява " ”. В нея ще повече от 300 имена, против някои от които ще са маркирани и преференции.
СИК ще обработват данните от тези разписки и по-късно ще ги придвижват в протоколите, в които по традиция се позволяват и поправят голям брой неточности. За първи път членовете на тези комисии ще работят с толкоз доста и комплицирани машинни разписки. Най-дългата бюлетина ще е към 70 см. С такава ще работят в секциите, където всички 31 партии и обединения имат листи.
 В мобилни урни ще гласоподават хора с увреждания и под карантина на изборите В мобилни урни ще гласоподават хора с увреждания и под карантина на изборите
1,5 метра отдалеченост би трябвало да съблюдават членовете на преносимите секции, когато влизат в дома на гласоподавател с трайни увреждания или на чове...
Вече са импортирани 6900 машини. Започнало е и одитирането им. Все още обаче няма подписан контракт със склада, в който се намират устройствата за гласоподаване. С по един представител на партия и по двама на коалиция ще се състои в бюлетините. Събитието ще е на 2 март и ще се предава онлайн по националната телевизия и онлайн на фейсбук страницата на ЦИК. Това ще направи и достъпа на медии до жребия стеснен, разясниха представителите на ЦИК Димитър Димитров и Таня Цанева. Втори март е и крайният период за вписване на листите на партии и обединения в районните изборни комисии. Сънародниците ни в чужбина с искане за гласоподаване. От тях едвам 727 са постъпилите на хартия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР