Над 3,3 милиона бежанци са напуснали Украйна през западната граница

...
Над 3,3 милиона бежанци са напуснали Украйна през западната граница
Коментари Харесай

25-и ден от инвазията в Украйна: 3,3 млн. бежанци са напуснали страната

Над 3,3 милиона бежанци са напуснали Украйна през западната граница от началото на  съветската инвазия. Уличните боеве в Мариупол пречат на избавителните екипи да стигат до стотиците оживели, останали под опустошения от съветска офанзива спектакъл. Британското министерството на защитата съобщи, че Русия не е съумяла да получи надзор над въздуха и значително разчита на оръжия, които могат да бъдат изстреляни от съветското въздушно пространство.

Украинската войска заяви за интензивни боеве през вчерашния ден против съветски войски, настъпващи в Донецка и Луганска област. Град Николаев още веднъж е бил подложен на многократни въздушни набези. Няма настоящи данни за породените жертви и опустошения. Кметът на Мариупол сподели, че в центъра на града има интензивни улични борби, които попречват напъните за избавяне на стотиците хора, които към момента се намират в бомбоубежището на интонации спектакъл.

Руските сили обкръжиха южния пристанищен град, който е подложен на тежки бомбардировки. Руски елементи са обстрелвали болничното заведение в северния град Чернигов. След обстрела прозорците на постройката са изпочупени, а пациентите са изнесени в коридора, където температурата е не по-висока от 10 градуса. Кметът Владислав Атрошенко съобщи, ча градът е в филантропична злополука - няма електричество, отопление и вода, а съвсем цялата градска инфраструктура е разрушена.

Русия не съумява да получи надзор над въздушното пространство на Украйна, една от главните цели на Москва, твърди английското министерство на защитата. Продължаващият им крах да реализират това доста забавя оперативния им прогрес.

В следващото си видеообръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски се обърна към жителите на Русия с въпрос за човешките загуби, които страната им търпи в тази война. „ Ние прелестно разбираме, че Русия разполага с дълбок човешки капацитет и задоволително доста техника “, сподели Зеленски и попита:

„ Какво направиха с вас за тези години, че към този момент не се впечатлявате от човешките си загуби. Нищо ли не значат за вас към този момент думите наследник, майка, татко. Вече са убити над 14 000 ваши бойци. Това са 14 000 майки, 14 000 татковци, това са дами, деца, родственици и другари. Не забелязвате ли това? А жертвите ще порастват до момента в който продължава тази война. Тази ваша война, на Русия срещу Украйна, на нашата земя “.

По-късно през днешния ден Зеленски ще направи видеообръщение към членовете на израелския парламент. Израел наподобява не желае да застане прекомерно ясно на страната на Украйна, защото се пробва да поддържа работни връзки с Русия и да работи като медиатор в спора. Украинският президент, който е от еврейски генезис, към този момент беседва с други законодатели по света - в това число с американските, английските и немските и насочи молба за поддръжка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР