Над 3,2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в обновяване с

...
Над 3,2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в обновяване с
Коментари Харесай

Община Нови пазар обновява обществени сгради с над 3,2 млн. лв.

Над 3,2 млн. лева ще бъдат вложени в възобновяване за повишение на енергийната успеваемост на публични здания в Община Нови пазар по линия на ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020.

Преди дни започва инженерингът по плана за възстановяване на енергийната успеваемост в постройката на общинска администрация Нови пазар на стойност 2,28 млн. лева Дейностите по него би трябвало да бъдат осъществени до 15 януари 2019 година, като в следствие се чака обновяването на постройката да докара до намаление на енергопотреблението в нея с над 1 млн. kWh/година, а излъчванията на парникови газове да бъдат понижени с близо 223 тона CO2 екв. За да се реализира това, ще бъде изработен повсеместен ремонт на стените, таваните и настилките в постройката, както и частична рехабилитация на покривната изолираност. Ще се подмени и електрическата апаратура в постройката. Общата стойност на плана е 2 572 278 лева

По-рано през този месец стартира и осъществяването на дейностите по инженеринг за "Повишаване на енергийната успеваемост на публични здания в гр. Нови пазар, постройка на ОДМВР-Шумен, районно управление (на МВР) Нови пазар ". Проектът на обща стойност 629 494 лева би трябвало да бъде осъществен до 15 септември идната година, като в следствие от него годишното ползване на сила в административната постройка на Районното ръководство се чака да бъде понижено с близо 180 хиляди kWh/година.

С осъществяването на предписаните от обследванията за енергийна успеваемост и за определяне на техническите характерности на постройката ще би трябвало да бъде реализиран най-малко енергиен клас „ С “, а средата да бъде налична за популацията, в това число за хора с увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР