Над 29 000 гледания във има дебатът между кандидатите за

...
Над 29 000 гледания във има дебатът между кандидатите за
Коментари Харесай

Предимно хора между 25 и 34 години са следили дебата Терзиев - Хекимян по Дарик, над 500 статии в медиите по темата

Над 29 000 гледания във има дебатът сред претендентите за кмет на София - Васил Терзиев и Антон Хекимян - който се организира в събота, 7 октомври, по Дарик. 19 000 са гледанията в. 15 000 консуматори са избрали да видят словесната борба в уеб страницата. Терзиев и Хекимян показаха позициите си по 15 основни тематики за София, а водещ на дебата беше програмният шеф на медията Константин Вълков.



Хекимян и Терзиев в студиото на Дарик

Избраниците на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за градоначалник на столицата взеха решение да се изправят един против различен в полемика точно в ефира на Дарик, което за следващ път потвърждава профила на медията като самостоятелен източник, отстояващ безпристрастните журналистически правила. Водещият Константин Вълков преведе обективно Терзиев и Хекимян през най-важните проблеми за София, с цел да съумеят гласоподавателите да чуят съответните им оферти за справяне с въпроси като неналичието тук-там в детските ясли и градини, паркирането, въпросите с паметниците, обект на противоречиви патриотични настроения, както и казусът с бездомните животни. На базата на водения с обмислен звук и взаимно почитание диалог, феновете и слушателите биха могли да вземат свето осведомено решение в деня на локалните избори, 29 октомври.

Почти 25% от всички, които са следили дебата и са чели за него в медиите, са на възраст сред 25 и 34 години, като 50,38% са дамите, а 49,65 на 100 - мъжете. Това сочат данните от изследване на компанията за медиен мониторинг, направено за интервала от 3 октомври, когато е оповестена новината за дебата, до 10:59 часа на 8 октомври, т.е., 24 часа след началото на дебата. Малко над 21% от хората, които са показали интерес към първия спор за София в границите на тези локални избори, са сред 35 и 44-годишни.



92% от всички, следили диалога на Константин Вълков с Васил Терзиев и Антон Хекимян, са от България. Сред гледалите дебата и чели за него има консуматори от Съединени американски щати, Иран, Германия и Южна Африка.

Онлайн медиите у нас са написали общо 576 публикации за дебата от деня на оповестяването му до 8 октомври, 24 часа след началото му. “Сенсика ” преброява общо 156 изявления по тематиката във Facebook и 110 в X (доскоро прочут като Туитър).

“Хекимян и Терзиев се препитаха взаимно по познания за столицата в двучасов спор ”, “Първи двубой: Хекимян даде обещание нови стандарти с нови хора, Терзиев – да не се помирява с посредствеността ”, “Първи избирателен спор сред Терзиев и Хекимян ” и “Дългоочакваният кметски спор по Дарик тази заран, Терзиев против Хекимян ” са единствено част от заглавията на онлайн медиите у нас.

Ако сте пропуснали дебата, можете да го гледате в. Словесната борба приключи с блиц изявление на водещия Константин Вълков и посланията на двамата претенденти към гласоподавателите. Вижте ги.

Дарик радио ще продължи да ви осведоми за идния локален избор, спазвайки разпоредбите за журналистическа нравственос и обективност. В уеб страницата darik.bg можете да следите всичко за, а във чакаме вашите мнения и реакции, тъй като противоположната връзка е методът да продължим да споделяме сполучливо.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР