Над 280 000 са посетили Събора на народното творчество и

...
Над 280 000 са посетили Събора на народното творчество и
Коментари Харесай

Над 280 000 души дойдоха на събора в Рожен

Над 280 000 са посетили Събора на националното творчество и отглеждане на животни " Рожен 2019 ", заяви Владислава Андреева от Сдружение " Рожен - Наследство в бъдещето ".

" Всичко, което направихме като логистика за обезпечаване на добър достъп, се случи. Много хора се възползваха от публичния превоз. Дойдоха посетители от цялата страна. На Рожен бяха и доста българи, живеещи зад граница. Те пристигнаха с дребните си деца и всичките бяха облечени с национални носии. Това е доста радващо, тъй като, въпреки те да живеят зад граница, милеят за българското. И се надяваме да възпитават децата си да почитат българските обичаи и един ден да се върнат тук, с цел да може да създадем дружно нещо за нашата страна, тя го заслужава ", сподели Андреева.

Повече от 4600 бяха изпълнителите и участниците в Националния фолклорен конкурс „ Рожен “, в откриващата гала, грандиозните вечерни концерти, в състезанието за достоверна национална носия, Етноселището, музейните и етнографски експозиции и ревюто на занаяти. На ливадите на събора имаше основан пункт на " Спешна помощ " и кола за спешна помощ. Нямаше съществени произшествия и тежки случаи за времето на събора, сподели доктор Велин Денев, шеф на Центъра за незабавна здравна помощ в област Смолян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР