Над 2700 души са се заразили с ебола в Демократична

...
Над 2700 души са се заразили с ебола в Демократична
Коментари Харесай

Близо 2000 души са починали от ебола в Конго

Над 2700 души са се заразили с ебола в Демократична република Конго през 2019 година, а над 1800 от тях са умряли.  Това сочат данните на Световната здравна организация, оповестени в Женева, оповестява ТАСС.

Както бе маркирано в първия бюлетин на СЗО за тази година, от август 2018 година, когато стартира епидемията от рисковата болест, до 1 януари 2020 година, 3 322 души са се заразили, като 2232 от тях са умряли. Най-много смъртни случаи са регистрирани в провинциите Северно Киву и Итури.Към 1 януари 2019 година е имало 602 болни, като 366 от тях са умряли.

Така през 2019 година са били разпознати 2780 нови случая на болестта, породено от вируса на ебола , като при 1866 изходът от заболяването е с съдбовен край.
През последните две седмици на декември нови 29 души са се заразили с заболяването.

Началото на втория гърмеж от ебола в Конго бе сложено в бедния квартал Алоя, където е регистриран първият случай.  Става въпрос за неизлекуван случай на ебола, като индивидът е заразил и останалите си родственици.

Еболата се предава от диви животни и по-късно се популяризира стремително измежду хората. Първите признаци на болестта са висока температура, мускулна болежка, главоболие и болки в гърлото, последвани от повръщане, диария, обрив, нарушена бъбречна и чернодробна функционалност, а в някои случаи и вътрешно и външно кървене.

 

БГНЕС

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР