Над 270 души са убити при протестите в Ирак, които

...
Над 270 души са убити при протестите в Ирак, които
Коментари Харесай

ООН: Над 270 са жертвите на протестите в Ирак

Над 270 души са убити при митингите в Ирак, които не престават от 1 октомври насам. Това съобщи в Женева Рупърт Колвил, формален представител на Службата на Върховния комисар по човешки права на Организация на обединените нации, предадоха международните организации, представени от БГНЕС.
" Ние сме съществено загрижени за непрекъснатите известия за гибел и пострадвания в резултат на полицейска приложимост на мощ против стачкуващи, както и на убийства от въоръжени хора в Ирак. От 1 октомври до през вчерашния ден вечерта Службата за човешки права в задачата на Организация на обединените нации за подкрепяне в Ирак записа 269 смъртни случая по отношение на демонстрациите, които се организират в цялата страна ", сподели още специалистът.
Според него още петима души са убити по време на демонстрации пред постройката на държавното управление в Басра. Общо към 8000 души са ранени, в това число представители на иракските сили за сигурност.
" Точните данни за жертвите могат да бъдат доста по-високи. Повечето са от потреблението на военни оръжия от силите за сигурност и въоръжени хора, които мнозина описваха като частни групи милиции, както и от ненужната, непропорционална или неправилна приложимост на по-малко смъртоносни оръжия, като сълзотворен газ ", добави Колвил.
Припомняме, че стачкуващите в Ирак желаят оставка на държавното управление, битка с корупцията, безработицата и по-добри условия на живот. Премиерът на Ирак разгласи проекти за осъществяване на пренареждане в кабинета и смяна на закона за изборите. Той обаче сподели, че оставката на цялото държавно управление ще потопи страната в безпорядък. По-рано управляващите направиха преструктуриране в управлението на организациите за сигурност в провинциите, където избухнаха демонстрациите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР