Над 261 000 туристи от 32 държави са посетили "Двореца"

...
Над 261 000 туристи от 32 държави са посетили "Двореца"
Коментари Харесай

Над 261 000 туристи от 32 държави са посетили "Двореца" в Балчик

Над 261 000 туристи от 32 страни са посетили "Двореца " в Балчик през отиващата си година, заяви шефът на държавния културен институт Жени Михайлова на конференция.

Най-многобройни измежду туристите са румънците, следвани от българите и руснаците.

В някогашната лятна резиденция на румънската кралица Мария през това лято изненадващо доста са обитавали и туристи от Полша, Германия и Франция.

Културният център отбелязва 10 на 100 растеж на приходите по отношение на предходната година като постъпленията доближават 1 800 000 лв., уточни шефът на института. През 2017-а "Дворецът " е бил открита сцена на шест интернационалните фестивала, на многочислени концерти, майсторски класове, изложения, тематични конференции, министър председатели на книги и други културни събития.

През новата година туристите ще могат да видят холограма на кралица Мария в цялостен растеж. Триизмерната фигура посреща посетителите в читалнята на "Двореца " с "Добре пристигнали в моя кралски замък ".

Холограмата е направена по остарели фотографии, а гласът е синхронизиран по тембъра на владетелката, непокътнат в архивен запис, разясниха от културния институт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР