Над 260 украински бойци са евакуирани от металургичния комплекс Азовстал

...
Над 260 украински бойци са евакуирани от металургичния комплекс Азовстал
Коментари Харесай

Евакуираха 260 бойци от Азовстал в Мариупол

Над 260 украински бойци са евакуирани от металургичния комплекс Азовстал в Мариупол, потвърдиха управляващите в Украйна.

53-ма тежко ранени бойци са откарани в град Новоазовск, който се управлява от подкрепяните от Русия бунтовници.

Други над 200 са отведени към Оленовка, също град, следен от проруските сепаратисти, а по-късно върнати на следена от Украйна територия след замяна с пленени съветски бойци, съобщи Нова.

По-рано Русия съобщи, че е реализирана договорка за евакуация на ранените бойци. От украинското министерство на защитата обявиха, без да дават повече детайлности, че ще стартира процедура по замяна на всички евакуирани. Не е ясно какъв брой хора към момента остават в подземните бункери на големия металургичен комлекс, където се намира последната украинска опозиция в Мариупол.

" По отношение на обстановката в Мариупол – с помощта на дейностите на украинската армия, въоръжените сили на Украйна, разузнаването, групата за договаряния, комитетът на Червения кръст и на Организация на обединените нации, надяваме iсе, че ще спасим живота на нашите хора. Сред тях има тежко ранени, за които поставяме грижа. Искам да подчертая, че Украйна има потребност тези украински герои да останат живи. Мисля, че всеки съответен човек ще разбере думите ми. Операцията за спасяването на нашите бранители от Мариупол беше стартирана от военното разузнаване. Работата за прибирането на хората у дома продължава. И тази работа изисква тактичност и време ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР