Над 250 студенти медици от 11 държави ще се включат

...
Над 250 студенти медици от 11 държави ще се включат
Коментари Харесай

Над 250 кандидат-медици от 11 държави ще представят културата на своите нации в Плевен

Над 250 студенти медици от 11 страни ще се включат в седмото издание на Деня на народите в плевенския Медицински университет. На 9 ноември след обяд спортният комплекс в университета още веднъж ще се трансформира в интернационална сцена. На нея студенти от висшето учебно заведение ще показват културата, обичайна кухня, бита, историята, песните и танците на своите нации.
Ежегодният Ден на народите се провежда от задграничните студенти с поддръжката на българските им сътрудници, оповестиха от университета.
Своите обичаи и култури ще показват студенти от Индия, Япония, Германия, Португалия, Република Кабо Верде, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан. Отделните страни ще имат тимове в четири категории. Те ще имат и свои щандове, на които гостите на празника ще могат да обичайна за всяка страна кухня.
Всяка година Денят на народите е отдаден на благотворителна идея, която ще бъде оповестена по време на събитието. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на форума, с цел да промотират акцията си за поощряване на кръводаряването, разясниха уредниците.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР