Над 250 са осъдителните присъди срещу държавата от задържани, потърсили

...
Над 250 са осъдителните присъди срещу държавата от задържани, потърсили
Коментари Харесай

Бивши арестантки: Условията наистина са нечовешки и унизителни

Над 250 са неоправдателните присъди против страната от арестувани, потърсили правата си след престоя им в ареста. За изискванията в следствените арести описаха две дами – юрист и икономист, поискали анонимност. Въпреки страха двете се взеха решение да споделят за изискванията, издевателството, психическите и физическите контузии, които са претърпяли.

Икономистката ще назовем Петя. Тя попада в ареста през 2002 година Обвинена е в документна машинация. Лишават я от независимост за няколко години.

„ Една година прекарах в следствения арест на „ Г.М. Димитров” и по-късно година и 3 месеца в неосъдените в Сливен”, описа Петя.

Адвокатката ще назовем Ваня. Тя попада в ареста през 2011 година Обвинена е в имотни измами. Била е в пандиза 6 години. Това са две дами, които са минали през Ада на кутията. Две майки, две съпруги, само че и две някогашни подсъдими.

„ Условията в действителност са безчовечен, унизителни. Парадоксалното е, че изискванията в ареста преди да си наказан са доста по-тежки от тези в пандиза. Най-лоши са изискванията в ареста на „ Векилски ". Няма светлина, няма топла вода, има единствено мърсотия и хлебарки. Прилича на концлагер”, призанава пред Нова телевизия Ваня.

Според Петя няма по какъв начин в XXI век тези места да нямат обикновени хигиенични условия. Двете допълниха, че в ареста те пребиват непрекъснато и те мачкат душевен. Икономистката е съумяла да осъди страната за това, че няма тоалетни в Сливенския затвор.

„ Не споделям, че нямам виновност, само че тези условия са безчовечен. Ще осъждам страната до дупка и ще си диря правата. Никой не е застрахован и постоянно може да влезе в затвора”, показа Петя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР