Над 25% от катастрофите в България стават заради техническа неизправност

...
Над 25% от катастрофите в България стават заради техническа неизправност
Коментари Харесай

Над 25% от катастрофите - заради техническа неизправност на автомобилите

Над 25% от злополуките в България стават поради техническа нередовност на колите. Заключението е на специалистите от Института за пътна сигурност и платформата “Кар Стори “, основана от български екип, с цел да отговори на големите проблеми, съпътстващи пазара на използвани коли.
На полемика по тематиката за неточните търговски практики на пазара за продажба на използвани коли специалистите проучиха проблемите, свързани с неефективната процедура при покупко-продажба на използвани коли у нас.

От Института за пътна сигурност сигнализират, че неприятните практики на някои автокъщи да настояват, че колите, които се продават, са в идеално положение, би трябвало да бъдат прекъснати. От една страна тези търговци да подлежат на наказателна отговорност, а въпреки това в помощ на водачите към този момент е основана онлайн платформа, която да се бори със злоупотребите при вторичната продажба при коли.

Член на Института за пътна сигурност е основал интернет платформа, която дава достъп на купувачите до експертна оценка, без да се постанова посещаване до сервиз за всеки автомобил, изясни Явор Иванов – създател на платформата.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР