Над 25,7 млрд. лева са приходите, постъпили в Националната агенция

...
Над 25,7 млрд. лева са приходите, постъпили в Националната агенция
Коментари Харесай

Приходите в НАП с рекорден ръст от 3,7 млрд. лева за 11-те месеца

Над 25,7 милиарда лв. са приходите, постъпили в Националната организация за приходите (НАП) от началото на годината до края на ноември. Тези приходи са с съвсем 3,7 милиарда лева повече по отношение на същия интервал на 2020 година, сочат данните на приходната организация.

От посочената сума, данъчните доходи за интервала януари - ноември 2021 година възлизат общо на над 14,7 милиарда лв., като от тях данъкът върху приходите на физически лица е близо 3,9 милиарда лева, корпоративният налог е над 3,1 милиарда лева, а приходите от Данък добавена стойност са 7,5 милиарда лв..

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември надвишава 10,5 милиарда лева включително, над 6,2 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване (ДОО), 2,7 милиарда лева - за здравноосигурителни вноски и 1,5 милиарда лв. са за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративния налог - над 80% по отношение на същия интервал на предходната година, което се дължи главно на смяната в периодите за заплащане на предплатените вноски, показват от Национална агенция за приходите. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с близо 16% на годишна база, а постъпленията от осигурителни вноски нарастват с съвсем 10% по отношение на същия интервал на предходната година, прецизират от Национална агенция за приходите.
 Собственици на парцели заявиха над 4 млн. лв. в Национална агенция за приходите от отдаване чартърен посредством Airbnb
Собственици на парцели заявиха над 4 млн. лв. в Национална агенция за приходите от отдаване чартърен посредством Airbnb

Доходите от туристическата услуга са за интервала 2015 година - 2019 г

" Уверени сме, че с тези темпове, растежът на приходите за 2021 година по отношение на миналата година ще надмине упованията ни. Увеличението на доброволното обявление и заплащане от бизнеса и жителите се дължи на партньорския метод от страна на Национална агенция за приходите, фокусът ни към огромните данъчни опасности и единното използване на закона ", разяснява рекордните доходи изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР