Над 25,7 млрд. лева са приходите, постъпили в НАП от

...
Над 25,7 млрд. лева са приходите, постъпили в НАП от
Коментари Харесай

Приходите в НАП отново с рекорден ръст |

Над 25,7 милиарда лв. са приходите, постъпили в Национална агенция за приходите от началото на годината до края на ноември. Това са с съвсем 3,7 милиарда лева повече по отношение на същия интервал на 2020 година, сочат данните на приходната организация.

Общо данъчните доходи от януари до 30 ноември възлизат на над 14,7 милиарда лв., като данъкът върху приходите на физически лица е близо 3,9 милиарда лева, над 3,1 милиарда лева е корпоративния налог и 7,5 милиарда лева Данък добавена стойност.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември надвишава 10,5 милиарда лева включително над 6,2 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, 2,7 милиарда лева – за здравноосигурителни вноски и 1,5 милиарда лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог – над 80 %, като това главно се дължи на смяната в периодите за заплащане на предплатените вноски. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с близо 16 на 100, а постъпленията от осигурителни вноски порастват стабилно с съвсем 10 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите.

„ Уверени сме, че с тези темпове, растежът на приходите през 2021 година ще надмине упованията ни. Увеличението на доброволното обявление и заплащане от бизнеса и жителите се дължи на партньорския метод от страна на Национална агенция за приходите, фокусът ни огромните данъчни опасности и единното използване на закона “, сподели във връзка рекордните доходи изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР