Над 25 000 души излязоха по улиците на редица германски

...
Над 25 000 души излязоха по улиците на редица германски
Коментари Харесай

Над 25 000 души протестираха в Германия срещу крайнодесния екстремизъм

Над 25 000 души излязоха по улиците на редица немски градове, с цел да стачкуват против крайнодесния екстремизъм и партията " Алтернатива за Германия ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Протестът през вчерашния ден вечерта последва всеобщи сходни демонстрации през уикенда.

Около 12 000 души участваха в митинг във Висбаден в провинция Хесен. В провинция Северен Рейн-Вестфалия, в градовете Хаген, Зиген и Монхенгладбах стачкуваха общо 10 000 души. В Рощок в провинция Мекленбург-Предна Померания 6500 души също излязоха на митинг.

Според данни на полицията през миналия уикенд над 900 000 души са взели участие в митинги против крайнодесния екстремизъм и в демонстрации в отбрана на демокрацията в Германия.

Протестите последваха разкритията на проверяващата медия " Коректив ", че на среща на крайнодесните в Потсдам през ноември се е обсъждало по какъв начин от Германия да бъдат изгонени огромен брой хора с задграничен генезис, включително и немски жители. На срещата са участвали няколко политици от АзГ, както и обособени членове на консервативната партия Християндемократически съюз и  на ултраконсервативната партия " Съюз на полезностите ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР