Над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и

...
Над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и
Коментари Харесай

Благоевград посреща Международен турнир по спортна гимнастика

Над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Англия ще вземат присъединяване в 18-то издание на Международен шампионат по спортна гимнастика „ Любчо Солачки “ в Благоевград.

Надпреварата, в която ще вземат участие спортисти от 8 до 16-годишна възраст,  ще се организира на 26 и 27 ноември в зала “Скаптопара ” в Благоевград.    

България ще бъде показана от състезатели на 15 клуба. Това са: „ Любчо Солачки “ (домакин на състезанието), „ Светкавица “, „ Торнадо “, Гераниум “, Национална спортна „ Академия “, „ Левски Спартак “, „ Черноморец “, Етър “, Етър Стил “, „ Йовчев-Дунев “, „ Гимнастика “, ЦСКА, „ Юнак “, „ Спартак Пловдив “, „ Стрийт Уоркаут “ и " Ели-Гаш ".  

В шампионата особено присъединяване ще вземат Емилиян Костадинов и Радена Ангелова – двамата за първи път ще показват България на Световното състезание по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун, което ще се организира от 1-и до 5-и декември в Понте ди Леньо (Италия).

Съорганизатори на надпреварата са Българската федерация по гимнастика с поддръжката на  „ ХЕК Солар “.   

Официалното разкриване на шампионата в Благоевград ще е в събота 26.11.2022 година от 12.00 часа.

Очаква се публични посетители на надпреварата да бъдат  олимпийските вицешампиони на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година  Красимир Дунев (президент на Българската федерация по гимнастика) и Йордан Йовчев от Олимпиадата в Атина през 2004 година (халки), общоприет секретар на Българска федерация по гимнастика.

Входът свободен!

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР