Над 24 хил. души са поставени под домашна карантина в

...
Над 24 хил. души са поставени под домашна карантина в
Коментари Харесай

Над 24 хил. души са под домашна карантина

Над 24 хиляди души са сложени под домашна карантина сега, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Спазването ѝ се управлява главно от Министерство на вътрешните работи. Същевременно се усилва броят на делата против нарушителите на ограничниеята. До момента прокуратурите са образували над 200 такива следствия.

Не желая да ви окуражавам на вятъра

Засилена работа от страна на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за съблюдаване на карантината бе оповестена от основния прокурор Иван Гешев преди десетина дни. Оттогава броят на делата се усилва непрестанно. Сред главните извършители са интернационалните водачи, както и завръщащите се от чужбина.
Освен за карантината Министерство на вътрешните работи дава отговор и за друга ограничнителна мярка – прекосяването през КПП-тата при регионалните градове. Полицаите изискват авансово попълнени заявления за задачата на пътуването и въпреки че режимът бе омекотен към момента има километрични опашки. Едно от най-натоварените трасета е пътят Перник-София през Владая. В петък Маринов регистрира, че даже след прекосяването на утринния пиков час там има опашка от два километра, макар че се обслужват по 12 коли едновременно.

" Не желая да ви окуражавам на вятъра, ограниченията са строги и такива би трябвало да бъдат, с цел да издържим до края, а както сподели ръководителят на щаба, ние сме още първоначално, тъй че апелирам за схващане, съобщи силовият министър.

Има тарикати, които пререждат другите
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР