Над 24 000 опаковки от лекарството за бронхит и астма

...
Над 24 000 опаковки от лекарството за бронхит и астма
Коментари Харесай

Доставиха над 24 000 дози от лекарството за астма и бронхит Вентолин

Над 24 000 опаковки от лекарството за бронхит и астма Вентолин, което бе почити изцяло изчезнало от аптеките у нас, са били доставени през днешния ден, оповестиха от здравното министерство. 
Прочетете още
" Днес, 31-ви март, представителят на притежателя на разрешението за приложимост на Ventolin solution 5mg/ml е внесъл в България 24 070 опаковки от лекарствения артикул ", гласи известието в уеб страницата на здравното ведомство. Там се показва и, че към този момент се правят първите доставки към търговци на едро.

В началото на идната седмица лекарственият артикул ще бъде наличен в аптечната мрежа за пациентите, на които е постановен за лекуване на белодробни болести, показват от ведомството на Асен Меджидиев.

Миналата седмица служебният здравен министър призна, че има проблем с доставките на Вентолин, само че това по думите му е " проблем в цяла Европа ".

Следващия месец се чака доставка и на Пулмикорт, който сега не липсва в аптеките у нас. За разлика от този ихналаторен препарат, намирането на Вентолин е съвсем невероятно, сигнализираха пациенти през последните месеци. Тъй като няма сурогат, доста от българските пациенти намираха способи да им бъде доставен от Сърбия (където се изписва единствено против рецепта) и от Турция.

Пулмикорт и Вентолин се употребяват единствено по лекарско наставление, главно за лекуване на асма, бронхит и други положения, свързани с дихателните пътища.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР