Над 2300 мегавата ще излязат от енергийната система и това

...
Над 2300 мегавата ще излязат от енергийната система и това
Коментари Харесай

Борисов: Благодарание на Петков България ще се превърне от износител във вносител на ток

Над 2300 мегавата ще излязат от енергийната система и това ще стане единствено след две години. Това са 40%, а зимно време 60%. От " Продължаваме промяната " /ПП/ не съумяха да убедят комисията. А аз постоянно съм бил за зелената договорка и това, че рано или късно въглищните централи ще изязат от приложимост. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред депутатите от ПГ на партията след разногласието с някогашния министър председател Кирил Петков през днешния ден след обяд в Народното събрание.

Над 2300 мегавата ще излязат от енергийната система и то единствено след 2 години. Това са 40 на 100, а зимно време - 60%. Политическа партия не съумяха да убедят комисията. А аз постоянно съм бил за зелената договорка и това, че рано или късно въглищните централи ще изязат от приложимост. През това време са се случили доста неща  - ние сме вложили милиарди в сероочистки, сподели Борисов. На Балканите липсва нефт, газ и ток и ние от експортьор ще се превърнем във вносител.

Честито на българския бизнес, сподели още той и добави: Ние сме обградени от страни нечленки на Европейски Съюз, за които това не важи. И от експортьори, ще станем вносители на ток.

" Когато приказваме за проекта за възобновяване, мачът е свирен. Днес стана безпощадно ясно. Това, което постоянното държавно управление на Петков е договорило ще има трайни последствия. И може би всички си го заслужаваме за възторга, по който се подведохме по тази Харвардска група ", съобщи Борисов.

" Мачът е свирен, това е завършено. Енергетиката на България през 2025 година ще се трансформира във вносител и в случай че си го представим през днешния ден, това е автоматизиран режим на тока. Това са предложили Кирил Петков и Асен Василев. Ние, българите, си получихме това, което си търсихме. При най-хубавата сметка, при 2019 година, както е базовата, както написа в контракта са над 2-3 хиляди мегавата. В най-хубавият случай ще остане дребната американска централа при тези сметки. Не можем да се сърдим на комисията, тя е водеща за зелената договорка. Една дума няма да чуете да кажа против комисията ", сподели още Бойко Борисов. Според него " едва ли на президента Румен Радев ще му е прелестно по време на служебното държавно управление да му закичат закриването на енергетиката ".

На констатацията дали това е гибелен ден за българската електронергия Борисов сподели: Това е " подобаващ ден за българските жители " - " по този начин преди време си дадоха четирите реактора, в този момент ще си дадат и нуклеарните централи без да имаме заместители като нуклеарна мощ ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР