Над 2300 арменски военнослужещи са убити в конфликта за контрол

...
Над 2300 арменски военнослужещи са убити в конфликта за контрол
Коментари Харесай

Армения: Над 2300 военнослужещи са убити в конфликта за Нагорни Карабах |

Над 2300 арменски военнослужещи са убити в спора за надзор на анклава Нагорни Карабах, завършило със съглашение за мир, в което се утвърждава успеха на азербайджанските сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Телата на 2317 убити военни, измежду които и неидентифицирани трупове, се съхраняват от съдебно-медицинската работа ", показва във Facebook представителят на арменското министерство на опазването на здравето Алина Никогосян.

Досега арменските управляващи съобщаваха за 1339 убити военни и за 50 убити цивилни в боевете в Нагорни Карабах, почнали на 27 септември.

От своя страна Азербайджан заяви единствено за 93 убити цивилни, само че няма информация какъв брой военни са починали в сраженията.

В края на предишния месец съветският президент Владимир Путин заяви за към  и от двете страни. 

Двете страни подписаха съглашение за мир под егидата на Москва. Съгласно изискванията на контракта Азербайджан си връща огромни територии в Нагорни Карабах, които бяха под арменски надзор от началото на 90-те години на предишния век. След това съглашение последваха митинги в Армения, като стачкуващите и упорстват за оставка на премиера Никол Пашинян. 

Тази седмица в Нагорни Карабах бяха ситуирани съветски миротворци.

По-рано днес Путин награди с ордена за смелост тримата членове на екипажа на хеликоптера Ми-24, който бе свален простъпка в небето на Армения. Тримата членове на екипажа починаха в случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР