Над 2200 училища у нас ще се превърнат в STEM

...
Над 2200 училища у нас ще се превърнат в STEM
Коментари Харесай

Над 2200 училища у нас ще се превърнат в STEM центрове

Над 2200 учебни заведения у нас ще се трансфорат в STEM центрове със средства от Плана за възобновяване. Това съобщи във Варна министърът на образованието и науката проф. доктор Галин Цоков, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

В превод STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) е образование, което е фокусирано върху просвета, технологии, инженерство и математика. Чрез методиката на STEM учениците вземат присъединяване в опити, биват насърчавани да споделят концепциите си и да способстват за развиване на групови планове ориентирани към опознаване на света към тях. Едно от главните преимущества на STEM образованието е обединяването на обособените предмети в интегрирана образователна стратегия. Това разрешава на децата да схванат връзките сред предметите, които учат в учебно заведение. Да си отговорят на въпроси като:  " Защо ми е належащо това познание? “, " Къде ще употребявам, това което изучавам? “

Министър Цоков в морския град за присъединяване в Третия интернационален учебен конгрес " Иновативната просветителна среда през призмата на прочувствената просветеност и изкуствения разсъдък - направления и провокации “.

Основните аспекти на актуалното обучение, уточни министър Цоков, са: новаторско учебно заведение, приспособена среда за обучение, по-кратки образни материали, практическо образование.

След 2016 година, добави просветителния министър, в Българя започнаха да действат 184  новаторски учебни заведения. Сега тяхната численост към този момент е 548.

25 % от тях към този момент извършват втори-трети новаторски план, добави министър Цоков.

В тези учебни заведения ще работи по възстановяване на възприятието за независимост при преподаването на учителите. Програмите са ориентирани към прочувствено учене. Това води до понижаване на експанзията и насилието, освен в учебната среда, само че и в заобикалящия свят, стана ясно още от думите на министъра на образованието и науката.

В тези учебни заведения се залага на предприемачеството, опазването на околната среда и други, добави той.

Третият интернационален учебен конгрес " Иновативната просветителна среда през призмата на прочувствената просветеност и изкуствения разсъдък - направления и провокации “ще се организира от през днешния ден до 1 септември. На него участват специалисти от страната и чужбина. На откриването през днешния ден, което се състоя в Икономическия университет във Варна, с изключение на министър цоков, бяха и кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф доцент доктор Андрияна Андреева, депутатът и някогашен учебен министър Красимир Вълчев, евродепутатът Емил Радев, ректори на университети, шефове на учебни заведения и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР