Над 220 млн. евро по Програма Развитие на регионите 2021-2027

...
Над 220 млн. евро по Програма Развитие на регионите 2021-2027
Коментари Харесай

МРРБ отпуска 220 млн. евро за програма Развитие на регионите

Над 220 млн. евро по Програма " Развитие на районите " 2021-2027 година са планувани за осъществяването на ограничения и действия в поддръжка на уязвими групи от популацията и хора в неравностойно състояние , оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството арх. Стефан Аспарухов по време на конференция " Политики за възстановяване жилищните условия на уязвими групи на общинско и национално равнище ".

От общия запас 76 млн. евро са за възстановяване на здравна и обществена инфраструктура. С вложенията в здравна инфраструктура ще се даде приоритет на профилактиката на заболяванията, както и на поддръжката за лекуване на сърдечно-съдови, онкологични и неврологични болести, развиване на телемедицината, мобилни кабинети, доставки на профилирано съоръжение за лечебните заведения и други.

Друг приоритет ще бъдат вложенията в структурите за дълготрайно лекуване и рехабилитация , както и за основаването на центрове за гериатрични и палиативни грижи.

Над 19 млн. евро са планувани за обезпечаване на съвременно и налично жилищно настаняване. Предвиждат се вложения в реновиране и/или създаване и съоръжение на жилища, в това число общинско жилищно настаняване, както и лични жилища на представители на уязвими групи.

Около 127 млн. евро ще бъдат вложени в основаване и възобновяване на зелени площи.

" Нашите старания в Министерство на регионалното развитие са ориентирани към увеличение на икономическия напредък на българските райони, както и за поощряване на уравновесено териториално развиване ", акцентира заместник-министърът.

Аспарухов съобщи, че с изключение на финансирането за възстановяване на жилищните условия на уязвими хора, е належащо държавните институции и представителите на неправителствения бранш да работят дружно за преустановяване на жилищната беднотия.

Той беше безапелационен, че съществена цел на политиката за районно развиване е основаването на стопански мощни и устойчиви райони.
 Министерство на регионалното развитие показа програмата за саниране, ремонт на пътища и замяна на ВиК структурата
Министерство на регионалното развитие показа програмата за саниране, ремонт на пътища и замяна на ВиК структурата

Всяка седмица специалистите ще преглеждат документите, които се получават в министерството, съобщи министър Караджов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР