Над 22 тона фалшив прах за пране и близо 20

...
Над 22 тона фалшив прах за пране и близо 20
Коментари Харесай

Голямо количество „маркови“ стоки задържаха митническите служители на МП „Капитан Андреево“

Над 22 тона подправен прахуляк за пране и близо 20 000 „ маркови “ артикули откриха митническите чиновници при две обособени инспекции на товарни коли, влизащи в страната от Турция, оповестиха от Агенция „ Митници “. 

При един от случаите, на 08.02.2024 година, на Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево “ идва влекач с полуремарке с турска регистрация на път от Турция за Словения . Водачът- турски жител, показва пред митническите чиновници документи за транспортираната стока – перилни препарати . Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в товарното помещение, се откриват 22 360 кг прахуляк за пране в опаковки от по 6 кг . Всички опаковки са с логото на известна комерсиална марка. За случая е известен правопритежателят на марката, който е удостоверил, че стоката е подправена .

Фалшиви артикули. Снимка: Агенция „ Митници “

В същия ден, в различен товарен автомобил с турски регистрационен номер, са открити 19 800 продукта, по-голяма част – хартиени етикети , с обозначения на предпазени търговски марки. Според показаните документи от лидера – турски жител, той транспортира текстилни произведения от Турция за Полша . При осъществената щателна митническа инспекция в товара са открити 112 кашона, съдържащи 13 875 хартиени етикета, 2712 мъжко и дамско облекло, 2121 чифта спортни обувки и 1092 чанти , всички със знаци на търговски марки. В осъществяване на Европейски правилник 608/2013 по отношение на отбрана на интелектуалната благосъстоятелност стоките са арестувани . За случая ще бъдат известени притежателите на съответните марки.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево “ са задържали близо 145 000 продукта и 44 тона прахуляк за пране със знаци на регистрирани търговски марки .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР