Над 22 000 доброволни пожарни в Германия помагат доброволно и

...
Над 22 000 доброволни пожарни в Германия помагат доброволно и
Коментари Харесай

В Германия професионални пожарникари почти няма. Кой върши тяхната работа?


Над 22 000 доброволни пожарни в Германия оказват помощ непринудено и безкористно в битката със стихиите - пожари и други бедствия. Професионалните пожарни в страната са единствено малко над 100.

Спасяване, гасене, отбрана: това са главните задания на пожарникарите, които в Германия в преобладаващата си част са доброволци. Те работят без възнаграждение, редом към главната си активност, с която се устоят. Където и да са - на работа или в отмора - те носят със себе си пейджър, който им оповестява, в случай че би трябвало да се включат в акция.
Редакцията предлага
Повечето по-малки градове и села не могат да си разрешат да ангажират професионални пожарникари - оборудването и личният състав са прекомерно скъпи. А и в случай че за всяко обитаемо място отговаряха експерти, работещи в най-близкото прилежащо село или град, те биха били прекомерно малко и би им трябвал над половин час да стигнат до случая. Благодарение на множеството доброволци, екипът може да стигне единствено за няколко минути до проблематичната точка.

В огромните градове, т.е. тези с население над 100 000 души, има и професионални пожарни - малко над 100. Но и те са подпомагани от доброволци. Общо над 22 000 доброволни пожарни оказват помощ при бедствия и повреди и постоянно се радват на новите попълнения.

Но да си част от доброволната пожарна не е " занимание ". За да могат дейно да се борят с огъня или да реагират при комплицирана обстановка като наводняване, доброволците минават през доста тренинги и курсове за образование - отделят за задачата от свободното си време. А в случай че се окаже, че няма задоволително доброволци за попълване на противопожарния екип, се прибягва към наложителна тегоба - хората на възраст сред 18 и 50 години са длъжни да работят като пожарникари за избран интервал от време.

Пожарникарите-доброволци получават нужните умения в свободното си време

По сходен метод е структурирана и Федералната организация за техническа помощ (THW). Официално тя е част от немското Министерството на вътрешните работи, само че единствено два % от чиновниците ѝ са назначени с контракт - останалите са доброволци. В 668-те районни сдружения на организацията вземат участие над 80 хиляди души, които оказват помощ на хората в потребност, да вземем за пример като обезпечават питейна вода или разчистват пътища. Дейностите на THW и противопожарните служби постоянно се допълват.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР