Над 210 хиляди нарушения за превишена скорост са отчетени от

...
Над 210 хиляди нарушения за превишена скорост са отчетени от
Коментари Харесай

Над 210 хил. нарушения за превишена скорост са отчетени от началото на годината в София

Над 210 хиляди нарушавания за превишена скорост са регистрирани от началото на годината в София от Пътна полиция. Дрогираните водачи,които са хванати в столицата за първите осем месеца са 680. Това заяви в изявление пред, комисар Николай Крушарски, шеф на Пътна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи.

С близо 50 хиляди са водачите, карали с превишена скорост по пътищата на София, спрямо предходната година. Това изясни комисар Крушарски:

" На територията на Столичната дирекция на вътрешните работи са открити над 210 хиляди нарушавания за превишена скорост ".

Сериозни са и бройките на хванатите след приложимост на алкохол или опиати зад кормилото в столицата:

" От началото на годината са формирани актове: 730 - на водачи, на които са открити с позитивни проби за алкохол, както и са отказали да бъдат тествани от чиновници на Пътна полиция със съответното техническо средство.

По отношение на тези водачи, които са си разрешили да седнат зад кормилото под въздействието на наркотични субстанции, статистиката споделя, че сме открили 680 такива водачи. "

От Пътна полиция обясниха, че лидерът, провокирал гибелта на 15-годишното момче в центъра на София, е прочут на Министерство на вътрешните работи, само че все още няма неплатени санкции за нарушавания:

" Към момента нямаме данни същият да съставлява тежък рецидивист на пътя. Има няколко наложени санкции, за които по административен ред е взето съответното отношение и финалът на наказването приключва с заплащане на съответната глоба ", уточни комисар Крушарски.

Катастрофата стана в събота към 21 часа. От СГП и Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че 37-годишният водач е бил с два промила алкохол в кръвта, а преди да се случи случаят няма спирачен път. Едва 400 метра е карал пияният Петър Тодоров, преди да блъсне и убие дете на пешеходна пътека.

В колата - " Мерцедес " Е класа, пътували жена и дете, които не са в фамилни връзки с лидера. Жената знаела, че мъжът е пил, само че не го спряла да седне зад кормилото, тъй като не изглеждал несъответстващ. Автомобилът не е на нейно име, нито на лидера. Все още се открива на кого е.

Има задоволително доказателства за привличането на арестувания като обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата, при възможен предумисъл, прибавиха от прокуратурата.

Задържаният има и предходни пет нарушавания - регистрация от 2005 година за шофиране в нетрезво положение, през 2020 година му е наложена санкция за шофиране с превишена скорост, а другите са за неспазване на пътната маркировка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР