Над 21 милиона печатащи устройства са продадени в света през

...
Коментари Харесай

Пазарът на печатащи устройства расте, движен от Азия


Над 21 милиона печатащи устройства са продадени в света през третото тримесечие на 2022 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният пазар на печатащо съоръжение означи растеж през третото тримесечие на годината, значително с помощта на продажбите в Азия, сочи нов отчет на анализаторската компания IDC.

Доставките на принтери, многофункционални устройства и копирни машини в интервала юли-септември 2022 година възлизат на 21,2 милиона единици в международен мащаб, което е нарастване от 1,2%, в съпоставяне със същия интервал на 2021 година В парично изражение размерът на пазара нараства със 7,5%, достигайки 9,8 милиарда $.

Увеличени продажби на печатащи устройства са регистрирани в Китай и Азиатско-тихоокеанския район (с изключение на Китай и Япония) – тук размерът на пазара е повишен надлежно с 12,7% и 6,4%. Това е отчасти улеснено от постоянното възобновяване на печатните действия в браншове като логистика, произвеждане, държавни и финансови институции. Друг позитивен фактор е стартирането от Huawei на линия принтери със система за непрестанно подаване на мастило.

HP Inc. остава най-големият производител на устройства за щемпел с 36,4% дял през третото тримесечие на 2022 година Доставките на съоръжение от американската компания са намалели с 9,9% на годишна база, което е най-лошият резултат в групата на водещите производители.
още по темата
На второ място е Canon, който приключва третото тримесечие с дял от 20,2% от международния пазар. Доставките на печатащо съоръжение от японската компания са нарастнали с над 26%.

Третото място е за Epson, който изостава от Canon с няколкостотин устройства. Компанията записва спад в продажбите на печатащо съоръжение с 2,9%.

Четвърто място в класацията на най-големите международни производители на печатащо съоръжение заема Brother. Продажбите на японската компания в интервала юли-септември са нарастнали с 9,4%, а делът ѝ се повишава от 8,9% на 9,6% на годишна база.

В топ 5 попада Pantum, която бележи 78,7% растеж на доставките. Делът на тази компания, също основана в Япония, възлиза на 2,5% от международния пазар на печатащо съоръжение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР