Над 2000 души се събраха на брега на Дунав край

...
Над 2000 души се събраха на брега на Дунав край
Коментари Харесай

Върнал се от САЩ емигрант извади кръста от Дунав в Лом

Над 2000 души се събраха на брега на Дунав край Лом, с цел да присъстзат на обичайния Богоявленски обред по ваденето на кръста от водите на реката. Тържествена работа на понтона на пристанище Лом извърши отец Нестор, а кметът на общината Пенка Пенкова поздрави жителите и гостите на крайдунавския град: "Богоявление е празник, който в Лом свързваме освен с кръщението на Исус Христос, а и с духовното събуждане. Нека бъдем здрави, щастливи и мирни и да има благополучие за ломчани и за всички българи! ".
След метнатия от отец Нестор кръст в реката се хвърлиха 11 млади мъже, а пръв до светинята стигна 31 годишният Борислав Борисов. Победителят за пръв път взе участие в ритуала, защото през последните 17 години е живял със фамилията си в Америка.
"Отраснах и учих в Кънектикът, само че преди месеци взех решение, че мястото ми е в България. Върнах се и не скърбя. Изваждането на кръста от мен може би е знак, че съм на прав път и ме чакат единствено хубави неща! ", съобщи младият мъж, който работи в строителна компания.
Кметът Пенкова връчи на извадилия кръста 200 лв., а на останалите участници по 100.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР