Над 200 посетители и участници се регистрираха в първия ден

...
Над 200 посетители и участници се регистрираха в първия ден
Коментари Харесай

Над 200 посетители в първия ден на Панорама на образованието 2018 в Козлодуй

Над 200 гости и участници се записаха в първия ден на Панорамата на образованието, проведена от община Козлодуй.
Събитието притегли междинните учебни заведения и професионалната гимназия от общината, както и специфичния посетител - Професионалната гимназия по каменообработване, с. Кунино. Всички образователни заведения имаха опция по забавен, изобретателен и занимателен метод да показват своето учебно заведение. В мероприятието се включиха интензивно и учители от "Заедно в час ", които показаха събитието.
Младежи и водачи от Международна премия на херцога на Единбург - България
пък разказваха за приключенията, които претърпяват участниците в интернационалната стратегия.
Бе извършен и Форум, отдаден на грамотността, в който с доста хъс и въодушевление се включиха към 30 възпитаници от 4 и 5 клас. Жури наблюдава с интерес езиковите игри на малчуганите, които бяха разпределени в пет тима. Грамоти и награди бяха планувани за всички участници. Невяна Теодосиева - преподавател по български език в Хърлец бе главен уредник на форума.
В часовете на Панорамата се причислиха Държавно дружество "Радиоактивни боклуци " и Пиреос Банк, които показаха вероятностите пред младежите за намиране на професионална реализация.
„ Изборът на специалност е едно от най-важните решения в живота на всеки човек. Решение, което има доста значими последствия освен за самия него, само че и за неговото семейство, а в известна степен, и за цялото общество. Целите, които си слага Община Козлодуй с актуалната Панорама на образованието, са свързани с реализиране на по-добра осведоменост на Вас, учениците и родителите, за опциите за образование и връзката сред образованието и бъдещата Ви професионална и житейска реализация, тъй като избирайки учебното заведение, Вие избирате бъдещето”, сподели Галина Евденова - шеф на Регионално ръководство на образованието - Враца.
Събитието бе намерено от госпожа Мая Занева-председател на Общински съвет Козлодуй.
По време на първия ден доброволци от Младежки парламент-община Козлодуй интервюираха участниците, за да се заключи смисълът от сходно мероприятие, както и да бъдат дадени рекомендации за идващите издания. Младежите от Народното събрание насочваха посетителите към шатрите с образователни заведения и работодатели.
Експерти организираха самостоятелни безвъзмездни съвещания с младежи, за професионално насочване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР