Над 200 обвиняеми в един от най-големите процеси срещу мафията

...
Над 200 обвиняеми в един от най-големите процеси срещу мафията
Коментари Харесай

Най-големият процес срещу мафията в Италия приключи с осъждането на повече от 200 души

Над 200 обвинени в един от най-големите процеси против мафията в Италия от генерации завърши. Обвиняемите бяха наказани на общо повече от 2200 години затвор, оповестяват международни медии.

Тригодишният развой видя лица, за които се твърди, че са свързани с „ Ндрангета “, наказани за закононарушения, вариращи от изнудване до трафик на опиати.

Сред наказаните е някогашен италиански сенатор, само че присъдите към момента могат да бъдат обжалвани.

„ Ндрангета ” е една от най-влиятелните незаконни организации в Европа.

Случаят илюстрира необятното въздействие на мафията върху политиката и обществото в Южна Италия. Експерти споделиха, че присъдите на бели якички, в това число локални чиновници, предприемачи и политици, демонстрират широкообхватното влияние на проведената престъпност върху италианските институции.

Сред най-известните хора, които бяха наказани, беше Джанкарло Пители, юрист и някогашен сенатор от партията Forza Italia на някогашния министър председател Силвио Берлускони. Пители получи 11-годишна присъда за съучастничество с мафиотска организация.

Други наказани включваха държавни чиновници, експерти в разнообразни промишлености и високопоставени чиновници, които бяха от решаващо значение за триумфа на „ Ндрангета “ в проникването в законната стопанска система и държавни институции.

Повече от 100 подсъдими бяха оправдани.

Съдиите, които водят делото, бяха сложени под полицейска защита от опасения за сигурността им.

Произхождаща от бедния район Калабрия, „ Ндрангета ” се счита за една от най-опасните незаконни организации в света. Смята се, че управлява до 80% от пазара на кокаин в Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР