Над 200 жители протестираха в село Войводиново след случая с

...
Над 200 жители протестираха в село Войводиново след случая с
Коментари Харесай

Протестиращи във Войводиново: Трябва да се сложи край на ромските своеволия

Над 200 поданици стачкуваха в село Войводиново след случая с пребития от двама роми военнослужещ от Специалните сили на 6 януари.
 
Хората се събраха пред църквата на селото и се насочиха към циганската махала, съобщи " Фокус ". Подстъпите към махалата бяха заградени от кордон на жандармерия и полиция, с цел да не се позволен ексцесии. На място бе и шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков.
 
Хората носеха флагове, скандираха „ Българи юнаци “ и хвърляха бомбички. Протестът е против своеволията на ромите, които зачестяват, и бездействията на страната. Според събралите ромите са „ комфортна маша “, която се употребява по време на избори. Те се заканват да стачкуват всеки ден.
 
Жителите на селото оповестиха по-рано, че стартират подписка с искане за оптимално наказване за двамата побойници. Кметът на Войводиново Димитър Тосев сподели, че в общината ще бъде сложена тетрадка, в която хората да се подписват. По думите му в селото е предходна комисия и е разлепила предупредителни протоколи на постройките, които подлежат на побутване след приключване на законовия период.
 
Жителите на махалата краткотрайно напуснаха домовете си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР