Над 200 фалшиви ТЕЛК решения са издадени само за четири

...
Над 200 фалшиви ТЕЛК решения са издадени само за четири
Коментари Харесай

200 фалшиви ТЕЛК решения издадени само за 4 месеца чрез разбитата схема

Над 200 подправени ТЕЛК решения са издадени единствено за четири месеца посредством разрушената скица във Варна. Това разгласи в предаването " Тази заран " по bTV шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов. Най-големите суми в схемата взимали двамата братя с българско и сирийско поданство, които са били медиатори.

" Най-слабо заплатеното звено от цялата скица са лекарите. Сумите се разпределят по цялата верига и най-големите са открити в медиаторите ", разясни Спиридонов.

В рамките на делото ще стане ясно какви тъкмо суми е получавал всеки в схемата. Според него ще има и още обвинени.

" Има лица, които даже не са стигали до лекарите и те са разпитани. Има забъркани най-различни експерти ", сподели още Ивайло Спиридонов.

Той посочи, че 90% от клиентите са турско говорящи, а категорично изискване е било да не се работи с роми.

Припомняме, че Специализираният углавен съд не почете настояването на прокуратура за задържането под стража на шестимата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за издаване на подправени ТЕЛК решения във Варна. Четирима от тях бяха освободени неотложно, а двамата братя сирийци остават под домакински арест.  

Ивайло Спиридонов разяснява и делото против Димитър Желязков.

" Не сме открили присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи или политици в групата, за която той е изправен пред съда ", разяснява основният комисар.

Той е на мнение, че обвиняванията против него ще устоят в съда, тъй като са събрани доста обстоятелства, които приказват за проведена незаконна група.

На въпрос какво е правил Бенчо Бенчев в Турция с него, Спиридонов съобщи, че не са засичани по-особени контакти сред тях.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР